Polityka prywatności

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że właścicielem i operatorem strony internetowej sklep.wypiekibeaty.com.pl oraz Administratorem danych osobowych zbieranych na stronie jest firma Wypieki Beaty Beata Pawlak z siedzibą w Jabłonnie, ul. Marmurowa 44/45, NIP: 7392930498, zwana dalej „sklep.wypiekibeaty.com.pl”, „Serwisem” lub „sklepem Wypieki Beaty”.

Kim jesteśmy

Adres naszej strony internetowej to: http://sklep.wypiekibeaty.com.pl.

Dane osobiste

Użytkownik (Podmiot korzystający z funkcjonalności Strony, zwany dalej Użytkownikiem) ma prawo przekazywać swoje dane osobowe Administratorowi poprzez wypełnienie dostępnych na Stronie formularzy na potrzeby realizacji zamówień oraz oferowanych usług.

Administrator Strony jest jednocześnie Administratorem danych osobowych Użytkownika.

Dane przekazane na potrzeby zamówień oraz oferowanych usług są przetwarzane w celu poprawnej realizacji działań wynikających z umowy – w szczególności do celów korzystania z usług udostępnionych na stronie sklep.wypieki.beaty.com.pl, obsługi zgłoszeń, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy), kontaktowania się w celach związanych ze świadczeniem usług i realizacją zamówienia, przetwarzania danych w celach podatkowych i rachunkowych (generowania i przesyłania faktur VAT).

Przetwarzamy też Twoje dane osobowe na podstawie prawnie uzasadnionego interesu sklep.wypiekibeaty.com.pl, którym jest zapewnienie obsługi usług płatniczych.Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji celu, jakim jest wysyłka i obsługa newslettera albo realizacja zamówienia.

Administrator nie udostępnia przekazanych danych osobowych innym podmiotom i gwarantuje ich poufność oraz ochronę przed dostępem osób nieupoważnionych. Jesteśmy jedynymi właścicielami informacji zebranych w tym serwisie. Twoje dane osobowe nie będą sprzedawane, wymieniane, przenoszone lub przekazywane innym firmom z jakiegokolwiek powodu, bez Twojej zgody, w celach innych, niż jest to niezbędne do funkcjonowania strony np. realizacji zamówienia, wysłania newlettera itp.

Korzystając z naszego portalu wyrażasz zgodę na naszą politykę prywatności.

Z kim dzielimy się danymi

Twoje dane osobowe udostępniamy podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli takim, które zapewniają usługi płatnicze, wspomagają obsługę klientów sklepu wypiekibeaty.com.pl

  • PayPal – obsługa płatności kartami kredytowymi i debetowymi
  • Paynow – obsługa szybkich przelewów internetowych oraz Blik
  • Blue Media S.A. – obsługa kart kredytowych i debetowych

Możemy przekazać Twoje dane osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Przechowujemy Twoje dane osobowe przez czas obowiązywania umowy zawartej z Tobą, a także po jej zakończeniu w celach:

– wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych,

– statystycznych i archiwizacyjnych

– maksymalnie przez okres 10 lat od dnia zakończenia wykonania umowy

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Jakie masz prawa do swoich danych

Masz prawo do dostępu do swoich danych osobowych, ich zmiany, żądania usunięcia lub ograniczenia dalszego przetwarzania, a także do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, cofnięcia zgody na dalsze przetwarzanie przesłanych danych osobowych. Użytkownik ma także prawo wnieść skargę do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem jego danych osobowych.

Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

Masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy:

– przetwarzanie Twoich danych osobowych odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony przez szczególną sytuację, w której się znalazłeś/aś,

– Twoje dane osobowe przetwarzane są na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym są profilowane dla tego celu.

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Ciasteczka

  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    1. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    3. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  1. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  2. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    3. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    5. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  1. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  2. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  3. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  4. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.
  5. W ramach Strony stosuje się także narzędzia do mierzenia statystyk Strony Google Analytics. Google Analytics zbiera informacje o Użytkownikach przez pliki Cookies. GA może także tworzyć raporty demograficzne i zainteresowań Użytkowników. Google Analytics zbiera dane do celów reklamowych, w tym z wykorzystaniem identyfikatorów i plików cookie dotyczących reklam i stosuje funkcję remarketingu. Na tej podstawie na blogu pojawiają się reklamy Google, które mogą być dostosowane do zainteresowań Użytkownika.
  6. Na Stronie stosowana jest także technologia śledząca działania podejmowane przez Użytkownika w ramach strony – piksel konwersji Facebooka – używa się jej w celu zarządzania reklamami na Facebooku i prowadzenia działań remarketingowych.

Logi serwera

  1. Informacje o niektórych zachowaniach Użytkowników, np. wysyłanie komentarzy, są zapisywane w logach serwera, na którym przechowywana jest Strona.
  2. Logi obejmują m.in. czas i datę wystąpienia czynności, adres IP Użytkownika, czy informacje o systemie operacyjnym oraz przeglądarce internetowej.
  3. Dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi z funkcjonalności Strony i nie służą do ich identyfikacji. Wykorzystuje się je wyłącznie w celu prawidłowego zarządzania Stroną oraz obsługi usług hostingowych.

Zawartość logów serwera nie jest udostępniana nikomu, poza osobami upoważnionymi do zarządzania serwerem

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Twoje dane kontaktowe

Możesz skontaktować się ze mną mailowo pod adresem wypiekibeaty@gmail.com

Informacje dodatkowe